rebuss - 2015-05-05 11:19 Marinēti gurķi.
...................
gurķi
dilles
upeņu lapas
melnie pipari
mārrutku sakne,vai lapas
4 daiviņas ķiploku
Marinādei:
1, 5 l ūdens
3 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
10 ēdamkarotes 9% etiķa
..........
Gurķus gatavo ar trīsreizēju karstās pārliešanas metodi..
Jāatceras, ka gurķi noteikti jāpārlej 3 reizes: 2 reizes ar verdošu ūdeni un 1 reizi ar sagatavotu verdošu marinādi.
Gurķus nomazgā, un sapilda burkā.
Uzvāra ūdeni un pārlej gurķus,to dara lēnām,lai nesaplīst burka,ļauj 5 min. izkarst.
Pēc tam ūdeni nolej, pievieno notīrītas ķiploku daiviņas, mārrutku sloksnītes ,vai lapas,un pārlej trešo reizi ar verdošu sagatavotu marinādi.
Marināde.
Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotus garšaugus (nomazgātus, sagrieztus), garšvielas, vāra 5-8 min., tad izkāš, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra un pievieno etiķi. Etiķa vietā var lietot 15 g citronskābes (3 l burkai).
Ar verdošu marinādi pārlietās burkas nekavējoties aizvalcē ar novārītiem metāla vāciņiem. Burkas apgāž ar vāciņiem uz leju, patur 5-6 stundas, lai vēl izkarsētu vāciņu un burkas malas.